Select your Top Menu from wp menus

Igor Dodon suspendă hotărârea Guvernului privind participarea militarilor la exercițiul din Ucraina

Președintele Igor Dodon a suspendat hotărârea Guvernului din 6 septembrie privind participarea militarilor moldoveni la stagiul militar din Ucraina. Pe o rețea de socializare, Igor Dodon, a scris că, pentru prima dată în calitatea sa de șef al statului, a făcut uz de dreptul constituțional de a suspenda actele Guvernului, transmite IPN.

Potrivit lui Igor Dodon, Guvernul a încălcat prevederile Legii cu privire la apărarea națională, care spune că participarea unor unități şi subunități ale Armatei Naționale în afara ţării cu efective, armament și tehnică militară la exerciții militare comune cu unități militare ale altor state se aprobă de către comandantul suprem al Forțelor Armate. „Republica Moldova este un stat neutru, iar militarii moldoveni nu trebuie să participe la exercițiile militare desfășurate sub egida unui sau altui bloc militar. Totodată, nu vom împiedica participarea militarilor moldoveni la exerciții pacificatoare sub egida ONU”, a scris Igor Dodon.

Potrivit președintelui, forțele armate, inclusiv Ministerul Apărării, se află într-o stare deplorabilă, cea mai critică de până acum. Aceste structuri trebuie reformate integral, în conformitate cu statutul de neutralitate, iar „cei care au distrus patrimoniul, infrastructura, au vândut armamentul și au adus la o așa situație vor fi trași la răspundere, inclusiv penală”, a atenționat șeful statului.

La 5 septembrie, președintele Igor Dodon a cerut Ministerului Apărării să contramandeze pregătirile pentru plecarea a 57 de militari ai Armatei Naționale la stagiul care va avea loc între 7 și 24 septembrie la Centrul de instruire militară Yavoriv, din Ucraina. Astăzi, executivul și-a asumat participarea militarilor la instruiri. „Nu pot să înțeleg temeiul și argumentele acestui refuz, ce se urmărește cu acest refuz din partea președintelui. De aceea, astăzi vom aproba o decizie privind participarea militarilor Armatei Naționale la instruirile din Ucraina”, a declarat prim-ministrul în debutul ședinței executivului.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/igor-dodon-suspenda-hotararea-guvernului-privind-participarea-militarilor-la-exercitiul-din-ucraina/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19