Select your Top Menu from wp menus

Igor Dodon: Se impun schimbări cât mai rapide în garnitura guvernamentală

Președintele Igor Dodon se arată îngrijorat „de nemulțumirea tot mai mare a cetățenilor față de activitatea Guvernului”. În cadrul unei ședințe cu fracțiunea Partidului Socialiștilor, șeful statului a constatat că se impun schimbări cât mai rapide în garnitura guvernamentală, transmite IPN.

„Am solicitat să am o consultare cu socialiștii pe mai multe subiecte care îngrijorează cetățenii: lipsa acțiunilor și a rezultatelor în domeniul economic și social, creșterea îngrijorătoare a criminalității și o reducere dramatică a siguranței cetățenilor, reformarea justiției și modul în care poate fi consolidată stabilitatea politică în țară”, menționează Igor Dodon într-o postare pe Facebook.

Totodată, într-un comunicat de presă al PSRM se menționează că cele mai mari îngrijorări remarcate în discuție sunt legate de deficiențele grave din sectorul economic și social, lipsa totală de viziune și acțiuni pentru rezolvarea problemelor cetățenilor, dar și situația dramatică din domeniul securității cetățenilor, unde se înregistrează zilnic situații care pun în pericol viața lor.  

În comunicat se precizează că s-a convenit că urmează să aibă loc discuții cu Guvernul și responsabilii din ministerele de resort, inclusiv audieri parlamentare, discuții cu partenerii de coaliție, astfel încât să fie găsite cele mai bune căi de eficientizare a activității Guvernului. Discuțiile vor viza inclusiv propuneri de remaniere a unor miniștri care gestionează deficitar domeniile pe care le administrează.

Un alt subiect discutat de președintele Igor Dodon cu fracțiunea PSRM a fost cel legat de reforma justiției. Au fost abordate și problemele care au apărut în implementarea acestor reforme, elementele critice din avizul Comisiei de la Veneția pe marginea conceptului propus de Guvern, confuzia creată în jurul concursului organizat de Ministerul Justiției pentru selectarea viitorului procuror general. Și anume „modalitatea în care anumiți actori politici încearcă în continuare să deturneze acest concurs, fiind deja încălcat termenul legal de 1 noiembrie, când Guvernul urma să transmită Consiliului Superior al Procurorilor lista celor patru candidați, care au trecut etapa de preselecție”.

Potrivit PSRM, subiectele în cadrul întrevederii cu președintele Igor Dodon urmează să fie analizate și în cadrul Consiliului republican al formațiuni, care va avea loc în următoarea perioadă. La ședință vor fi luate și „deciziile politice potrivite pentru a ne putea respecta angajamentul făcut în fața cetățenilor, acela de a susține un guvern care lucrează pentru ei”.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/igor-dodon-se-impun-schimbari-cat-mai-rapide-in-garnitura-guvernamentala/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19