Select your Top Menu from wp menus

Igor Dodon refuză repetat candidatura lui Eugen Sturza

Președintele Republicii Moldova Igor Dodon își anunță refuzul repetat pentru candidatura lui Eugen Sturza la funcția de ministru al apărării. Cât despre decizia Guvernului de a sesiza Curtea Constituțională, șeful statului a comentat că „se inventează proceduri pentru a implica din nou Curtea Constituțională în combinații politice”, transmite IPN.

„Dacă actuala Curte Constituțională va încerca să excludă Președinția din procesul numirii miniștrilor și va jongla iarăși cu legea în favoarea coaliției de la guvernare, ea se va autodiscredita definitiv. Și va fi ea însăși pasibilă de răspundere la timpul potrivit”, a scris Igor Dodon pe Facebook.

Despre candidatura coaliției de guvernare la funcția de ministru al apărării, Igor Dodon a reiterat că „este incompetentă și politizată” și spune că orice încercare de a o învesti fără decret prezidențial va fi în afara cadrului legal.

Guvernul a aprobat la 19 septembrie o decizie prin care sesizează Curtea Constituțională pentru interpretarea art. 98, alin. (6) din Constituția Republicii Moldova, în vederea clarificării acțiunilor care pot fi întreprinse de către premier și a deciziilor care pot fi adoptate de către Parlament în cazul în care președintele Republicii Moldova refuză propunerea repetată de numire în funcție a unui ministru.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/igor-dodon-refuza-repetat-candidatura-lui-eugen-sturza/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19