Select your Top Menu from wp menus

Igor Dodon: Niciun fel de federalizare nu va fi în Republica Moldova

Președintele Igor Dodon declară că niciun fel de federalizare nu va exista în Republica Moldova. Potrivit lui, nu este real acest lucru. Declarațiile au fost făcute la emisiunea „Moldova în direct” de la postul public de televiziune Moldova 1. Șeful statului spune că acest lucru nu este decis de către politicieni, dar de către popor, transmite IPN.

Președintele a făcut această precizare în contextul în care în spațiul public au apărut mai multe înregistrări video de la negocieri dintre Igor Dodon și președintele Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc. În înregistrări șeful statului ar fi discutat despre încheierea unui acord dintre socialiști și democrați unul dintre punctele căruia se referea la federalizarea Republicii Moldova.

Igor Dodon insistă pe faptul că multe dintre secvențele care au apărut în spațiul public sunt trucate. „Eu știam că ne filmează, eu știu cu cine am de a face. Eu știu foarte bine că Plahotniuc e capabil de lucruri de-astea”, spune șeful statului. Președintele menționează că ar fi încălcat legea, dacă ar fi semnat niște acorduri/legi în acest sens.

În opinia șefului statului, această acțiune de publicare a înregistrărilor video sunt o sperietoare pentru Statele Unite și pentru a încerca să împiedice coaliția creată între PSRM și blocul ACUM. Igor Dodon afirmă că ideea de federalizare ar fi fost a liderului PDM, Vladimir Plahotniuc.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/igor-dodon-niciun-fel-de-federalizare-nu-va-fi-in-republica-moldova/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19