Select your Top Menu from wp menus

Igor Dodon: Locul unora dintre ei e la răcoare, nu în fotolii de vicepremier

Președintele Igor Dodon spune că va semna demisia miniștrilor propuși spre eliberare, însă nu va accepta candidaturile noi, anunțate marți, 19 decembrie, la un briefing de presă de către liderul PDM Vlad Plahotniuc. Într-o postare pe o rețea de socializare, șeful statului a scris că PDM a încercat să facă o surpriză de proporții înainte de sărbători, dar nu crede că cetățenii o vor aprecia ca fiind pozitivă și plăcută, transmite IPN.

„Am văzut în lista candidaturilor mai multe nume cunoscute, de tristă faimă, care s-au compromis politic. Unii dintre aceștia au demonstrat și inconsecvență, și lipsă de profesionalism, și oportunism regretabil. Locul unora dintre ei e la răcoare, nu în fotolii de vicepremier”, a scris Igor Dodon.

În opinia șefului statului, majoritatea parlamentară comite o eroare serioasă prin această reformă de cadre. Este evident faptul că Guvernul devine mai politizat acum, algoritmul e vizibil, iar revolta cetățenilor va spori. „Am încredere că cetățenii înțeleg subtilitățile acestei mișcări politice și îi vor da o apreciere negativă pe potrivă, atât acum, cât mai ales la următoarele alegeri parlamentare”, a spus președintele.

Șase membri ai cabinetului de miniștri condus de către Pavel Filip vor fi schimbați, iar în componenta executivului va fi introdusă o nouă funcție de vicepremier. Este vorba de cea pentru integrare europeană. Anunțul l-a făcut liderul PDM, Vlad Plahotniuc, după ședința coaliției de guvernare.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/igor-dodon-locul-unora-dintre-ei-e-la-racoare-nu-in-fotolii-de-vicepremier/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19