Select your Top Menu from wp menus

Igor Dodon despre stabilirea datei prezidenţialelor: Credem că s-a încălcat procedura

Fracţiunea Partidului Socialiştilor nu a susţinut proiectul de hotărâre privind stabilirea datei alegerilor prezidenţiale pe motiv că s-ar fi încălcat procedura. Liderul PSRM, Igor Dodon, a declarat pentru presă în timpul şedinţei Parlamentului de vineri, 1 aprilie, că acest proiect a fost elaborat peste noapte nefiind consultat cu nimeni, transmite IPN.

„Peste noapte s-a elaborat proiectul de hotărâre, nu s-a consultat opinia partenerilor de dezvoltare. Credem că aceasta este o încălcare a procedurii. Noi credem că mai întâi trebuie elaborată legislaţia electorală, consultată cu Comisia de la Veneţia, adoptată, şi doar apoi stabilită data alegerilor prezidenţiale, care trebuie să aibă loc concomitent cu alegerile parlamentare anticipate”, a spus politicianul.

Igor Dodon a adăugat că pentru socialişti a fost stranie decizia de a stabili o dată a alegerilor prezidenţiale. „Am aflat târziu că s-a înregistrat acest proiect de hotărâre. Se grăbesc să aprobe data, probabil ţine de decizia CEC de anula semnăturile colectate pentru desfăşurarea referendumului constituţional”, a spus liderul PSRM.

Parlamentul a adoptat vineri, 1 aprilie, ca alegerile prezidenţiale să aibă loc pe 30 octombrie. Prevederile proiectului de hotărâre adoptat intră în vigoare la 30 iulie, după această dată va începe şi perioada electorală.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/igor-dodon-despre-stabilirea-datei-prezidentialelor-credem-ca-s-a-incalcat-procedura/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19