Select your Top Menu from wp menus

Igor Dodon despre inițiativa PDM: Este o răfuială geopolitică

Președintele Igor Dodon consideră că proiectul Partidului Democrat care restricționează știrile canalelor rusești este un act de limitare gravă a libertății de exprimare, o răfuială geopolitică și o sfidare a propriilor cetățeni. Într-o conferință de presă, șeful statului a declarat că nu va promulga un asemenea proiect de lege, transmite IPN.

„Îl consider încă o acțiune provocatoare față de Federația Rusă. Democrații numesc asta securizare informațională. Dar în realitate ei încearcă să elimine orice critică față de Occident și față de acțiunile imperialiste ale acestuia. Pentru această guvernare orice vine din Rusia este rău, orice vine de peste Prut sau de peste ocean este bun”, a remarcat șeful statului.

Igor Dodon a mai spus că cetățenii văd totul și înțeleg totul. Cu cât mai tare guvernarea încearcă să le limiteze accesul la informație, cu atât mai insistenți vor fi cetățenii în înlăturarea democraților de la putere. „Nu a mai rămas mult ca aceasta să se întâmple, la următoarele alegeri parlamentare. Repet, eu nu voi promulga această inițiativă legislativă a democraților și o voi bloca pe toate căile posibile”, a mai spus șeful statului.

PDM a înregistrat un proiect de lege pentru modificarea și completarea Codului Audiovizualului. Potrivit autorilor, proiectul vine să protejeze spațiul informațional și să asigure un standard european de prezentare a informației politice. Proiectul înaintat de democrați permite posturilor de televiziune să emită programe informațional-analitice, știri și emisiuni cu caracter militar doar cu referire la statele membre UE, SUA, Canada și statele membre ale Convenției europene privind televiziunea transfrontalieră.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/igor-dodon-despre-initiativa-pdm-este-o-rafuiala-geopolitica/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19