Select your Top Menu from wp menus

Igor Dodon confirmă eliberarea a două identități suplimentare. Una pentru Vlad Plahotniuc

Președintele Igor Dodon a confirmat că în anul 2018 fostul director al Serviciului de Informații și Securitate, Vasile Botnari, a inițiat eliberarea a două identități suplimentare pentru doi cetățeni ai Republicii Moldova. Potrivit șefului statului, una dintre aceste identități este pentru fostul lider al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc. Cealaltă, pentru o persoană „care nu este publică, nu este funcționar de stat și nici membru de partid”. După ședința Consiliului Suprem de Securitate, Igor Dodon a anunțat că cele două identități nu au fost utilizate, transmite IPN.

„Au fost perfectate pe data de 29 iulie 2018, pe numele Novac Vladislav Vladimir, și pe data de 29.08, peste o lună, 2018, pe numele Reznic Alexandru Mihai, două identități suplimentare. Nu au fost utilizare aceste identități, conform informației din baza de date. Adică, aceste pașapoarte, din informațiile pe care le avem noi la această etapă, nu au fost utilizate pentru a ieși din Republica Moldova”, a declarat Igor Dodon într-o conferință de presă.

Potrivit președintelui, pe acest caz, pe 29 octombrie anul curent, Procuratura Anticorupție a inițiat un dosar, în cadrul căruia au loc investigații pentru a afla de la fosta conducere a SIS care au fost argumentele pentru eliberarea acestor două identități. „Procuratura Generală ne-a informat astăzi că la următoarea ședință va veni cu detalii ce spune fostul director”, a menționat șeful statului.

Întrebat de jurnaliști, cui îi aparține cea de-a doua identitate suplimentară, șeful statului a declarat că această informație este deocamdată cu caracter secret și nu poate divulga numele persoanei, dar a subliniat că „nu este funcționar de stat și nici membru de partid”.