Select your Top Menu from wp menus

Igor Dodon ar putea ataca la CC unele legi pe care le-a revotat Parlamentul

Igor Dodon nu exclude că ar putea ataca la Curtea Constituțională unele legi pe care le-a revotat Parlamentul după ce șeful statului nu le-a promulgat. Președintele susține că aceasta ar fi una dintre posibilitățile pe care le are șeful statului, dacă nu este de acord cu unele prevederi legislative. Declarația a fost făcută de Igor Dodon în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune, transmite IPN.

Referindu-se la cele opt legi pe care a refuzat să le promulge și le-a întors Parlamentului spre reexaminare, Igor Dodon a menționat că din moment ce legislativul le-a revotat, șeful statului, conform Constituției, este obligat să le promulge. „Sunt două soluții: sau președintele își asumă riscul de nepromulgare cu efectele respective, sau președintele le promulgă și nefiind de acord cu unele prevederi din aceste legi le atacă la Curtea Constituțională spunând că sunt anticonstituționale”, a declarat șeful statului.

Igor Dodon a menționat că, potrivit legislației, are 14 zile la dispoziție pentru a lua o decizie referitor la legile revotate de legislativ. „Noi ne vom consulta cu cei de pe sectoarele de profil, academicieni, ne vom convoca cu membrii Consiliului societății civile de pe lângă președinte, vom discuta toate formulele posibile și vom lua o decizie”, a declarat șeful statului.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/igor-dodon-ar-putea-ataca-la-cc-unele-legi-pe-care-le-a-revotat-parlamentul/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19