Select your Top Menu from wp menus

Igor Boţan: PDM reabilitează PLDM și se lipsește de posibilitatea de a-l mai critica

Directorul executiv al Asociației pentru Democrație Participativă ADEPT, Igor Boţan, spune că o bună parte dintre candidaturile anunțate marți de către liderul PDM, Vlad Plahotniuc, la funcții de miniștri și vicepremieri sunt oameni care cândva au fost mâna dreaptă a fostului lider al PLDM, Vlad Filat. Igor Boţan crede că în felul acesta Partidul Democrat reabilitează Partidul Liberal Democrat și se lipsește de posibilitatea de a-l mai critica.

Solicitat de IPN să comenteze această mișcare politică a PDM, Igor Boţan a spus că este o acțiune orientată spre a ocupa spațiul mediatic. Faptul că PDM a apelat la oamenii care au fost apropiați fostului lider PLDM, Vlad Filat, arată că democrații nu prea au propriile cadre și recurg la foști aliați, pe seama cărora anterior puneau toată vina pentru nereușita guvernării. „Iată cei care au guvernat din partea PLDM acum sunt solicitați de PDM”, a remarcat Igor Boţan.

Cât privește reacția președintelui Igor Dodon, care a declarat că va semna demisia miniștrilor propuși spre eliberare, însă nu va semna numirea celor noi propuși, Igor Boţan afirmă că șeful statului nu are niciun rol aici. Practica a demonstrat că se poate și fără el. „Este interesant faptul că, într-un fel, se reface Alianța pentru Integrare Europeană, cea pe care PDM a renegat-o, iar acum o reface, aducând oameni care au avut pondere foarte mare în PLDM”, a mai spus analistul.

Potrivit lui Igor Boţan, oamenii cooptați de către PDM au pondere, sunt buni experți în domniile din care vin.

Potrivit PDM, va fi introdusă funcția de vicepremier pentru integrare europeană și aceasta urmează să fie ocupată de către fostul premier Iurie Leancă, liderul PPEM. În locul vicepremierului pentru reintegrare George Bălan va fi numită Cristina Lesnic. În fotoliul de ministru al economiei și infrastructurii, în locul lui Octavian Calmâc, urmează să vină fostul premier Chiril Gaburici. La Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, în locul Stelei Grigoraș, vine Svetlana Cebotari, directoarea Centrului de Transfuzie a Sângelui. La Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, pe Vasile Bâtca îl va înlocui Liviu Volconovici, rectorul Universității Agrare. Pe ministrul de externe Andrei Galbur îl va înlocui Tudor Ulianovschi, ambasadorul Republicii Moldova la Geneva. Iar la conducerea Ministerului Justiției revine Alexandru Tănase, fost președintele al Curții Constituționale, care îl va înlocui pe Vladimir Cebotari.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/igor-botan-pdm-reabiliteaza-pldm-si-se-lipseste-de-posibilitatea-de-a-l-mai-critica/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19