Select your Top Menu from wp menus

IFAD va oferi granturi pentru adaptare la schimbările climatice în agricultură

Granturi de maxim cinci mii de dolari pentru micii fermieri și 15 mii de dolari pentru cooperative vor fi acordate în cadrul Proiectului de Reziliență Rurală (PRR), finanțat de Fondul Internațional pentru Dezvoltarea Agriculturii (IFAD). Apelul de granturi a fost deschis pe 9 august și va derula pe parcursul anului viitor, până la epuizarea resurselor financiare, transmite MOLDPRES.

Suportul financiar este destinat implementării iniţiativelor de adaptare la schimbările climatice în activităţile agricole. Beneficiari ai granturilor sunt întreprinderile agricole sau de procesare, cu excepția celor care activează în municipiile Chișinău și Bălți. 

Pentru a fi eligibile, acestea trebuie să îndeplinească următoarele condiții: să activeze cel puțin un an; să dispună de terenuri care nu depășesc 25 ha; să nu aibă datorii la buget și să dispună de surse financiare suficiente pentru asigurarea contribuției proprii care constituie 70% din costul investiției pentru persoane fizice și 50% pentru cooperative.

Solicitanții vor completa o cerere de finanțare, care poate fi descărcată de pe pagina web a Unităţii Consolidate pentru Implementarea Proiectelor (UCIP) IFAD.

Colaborarea dintre Republica Moldova și Fondul Internațional pentru Dezvoltarea Agriculturii (IFAD) a început în 1999. Până în prezent, fondul a sprijinit în ţara noastră șase proiecte și un program, beneficiarii cărora sunt peste 130 de mii de persoane. În Moldova, asistența IFAD vizează îmbunătățirea veniturilor și condițiilor de trai ale oamenilor din mediul rural. Activitățile sunt destinate micilor proprietari, fermierilor, producătorilor de animale la scară mică, femeilor din mediul rural, tinerilor din diferite zone ale țării ş.a.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/ifad-va-oferi-granturi-pentru-adaptare-la-schimbarile-climatice-in-agricultura/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19