Select your Top Menu from wp menus

Hoţul în lege Micu a atacat gardienii Penitenciarului nr.13. Incidentul a avut loc încă în luna aprilie, susţine Departamentul Instituţiilor Penitenciare

Hoţul în lege Petru POPOVICI-GÎLCA (alias Micu) şi colegul său de celulă Sergiu SEVERIN au atacat angajaţii penitenciarului nr.13 Chişinău.

Departamentul Instituţiilor Penitenciare anunţă într-un comunicat despre acţiunile de nesupunere prin violenţă cerinţelor administraţiei Penitenciarului nr.13-Chişinău, întreprinse de cei doi în timpul efectuării percheziţiei corporale a acestora.

Anuţul a fost facut abia acum, asta deşi în comunicat se menţionează că incidentul s-a produs la sfîrşitul lunii aprilie curent.

La solicitarea colaboratorilor de a preda benevol obiectele şi substanţele interzise pe care le deţineau, cei doi deţinuţi au declarat că nu dispun de astfel de bunuri. În urma recurgerii la verificări în celulă şi apropiindu-se de deţinuţi pentru a efectua percheziţia corporală, cei doi au opus rezistenţă fizică activă, lovind colaboratorii implicaţi în acţiune.

Ca rezultat, au fost depistate două telefoane mobile şi două cartele SIM.

La moment, organele abilitate efectuează urmărirea penală conform componenţei de infracţiune prevăzute de art.321 Cod Penal. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, deţinuţii riscă pedeapsă cu închisoare de la 2 la 5 ani.