Select your Top Menu from wp menus

Hotărârea privind ieftinirea mai multor servicii a fost publicată în Monitorul Oficial

Hotărârea de Guvern cu privire la serviciile prestate de către Agenția Servicii Publice a fost publicată în Monitorul Oficial de vineri, 15 octombrie, transmite MOLDPRES.

Potrivit deciziei, mai multe servicii ale Agenției Servicii Publice (ASP)  se vor ieftini, începând cu 1 noiembrie curent. Ieftinirile au fost aprobate la inițiativa ASP, în urma unei analize a costurilor și resurselor disponibile.

În lista de servicii pentru care tarifele vor scădea, sunt: înregistrarea căsătoriei, de la 260 de lei la zero lei; înregistrarea divorțului, de la 300 de lei la 210 lei; schimbarea numelui sau prenumelui – de la 290 la 230 lei; modificarea sau corectarea unui act de stare civilă – de la 140 la 50 de lei; declararea pierderii actului de identitate – de la 50 la zero lei.

De asemenea, din luna viitoare, se va ieftini identificarea automobilului în cazul primei înmatriculări în R. Moldova – de la 600 de lei la 400 de lei; eliberarea plăcilor de înmatriculare pentru automobile – de la 550 la 480 de lei; eliberarea unei plăci de înmatriculare (pentru remorci, transport moto) – de la 350 la 270 de lei; înregistrarea unui teren – de la 320 la 240 de lei; înregistrarea unui teren cu construcție sau destinație locativă – de la 340 de lei la 280 de lei, ș.a.

Estimarea ASP privind reducerea poverii tarifare de pe umerii cetățenilor, în urma acestor ieftiniri, este de aproximativ 25 de milioane de lei anual.

Hotărârea intră în vigoare la 1 noiembrie 2021.

Potrivit directorului ASP, Mircea Eșanu, instituția va veni în curând cu noi vești bune pentru populație, inclusiv la capitolul eliminarea multor cerințe birocratice în procesul de accesare a serviciilor și simplificarea accesului la serviciile ASP pentru cetățenii aflați temporar sau permanent peste hotarele țării.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/hotararea-privind-ieftinirea-mai-multor-servicii-a-fost-publicata-in-monitorul-oficial/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19