Select your Top Menu from wp menus

Hotărâre CA: Activitatea unei cariere din Orhei, stopată ilegal

Curtea de Apel(CA)Chișinău a anulat Încheierea Judecătoriei Orhei prin care, în luna decembrie 2016, a fost stopată activitatea unei cariere în cartierul Slobozia Doamnei al oraşului.

Magistrații din Chișinău  au indicat mai multe motive pentru care  blocarea activităţii economice a carierei Slobodca-2, conform cererii  autorităţilor locale, este considerată o măsură disproporționată .

În Decizia CA , care a fost publicată zilele trecute, se mai arată că terenul pe care autorităţile orăşeneşti vor să îl retragă de la carieră  are un statut incert: în unele registre acesta figurează ca proprietate a Primăriei Orhei, iar în altele ca proprietate a statului. 

Amintim că litigiul cu agentul economic care gestionează cariera Slobodca-II a fost iniţiat spre sfârşitul anului trecut. Mai întâi, primarul Ilan Șor, iar apoi şi Consiliul orăşenesc Orhei s-au adresat în instanța de judecată pentru a obţine rezilierea contractului de posesie a terenului care se află deasupra zăcămintelor naturale din cariera Slobodca-II. 

Menționăm că această pretenție a autorităților locale continuă să fie examinată de către Judecătoria Orhei.

Atât cazul carierei Slobodca-2, cât şi cel al carierei Ivanos care, de asemenea, a fost acţionată în judecată de autorităţile orăşeneşti, fiind obligată să-și sisteze  activitatea, au fost reflectate în investigaţia jurnalistică „Războiul pietrei la Orhei”.

cariera ordonatcom primaria orhei by Orhei on Scribd


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/hotarare-ca-activitatea-unei-cariere-din-orhei-stopata-ilegal/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19