Select your Top Menu from wp menus

HOROSCOPUL lunii mai 2016

Horoscop mai 2016:
previziuni generale

 Chiar dacă are problemele ei, luna mai 2016 este mult mai indulgentă decât precedentele. Ba este chiar încurajatoare, în anumite privințe.

În primele două decade din mai 2016 relațiile fericite dintre Jupiter (Marele Benefic), situat în Fecioară, și planetele care tranzitează Taurul (Soarele, Venus și Mercur) dau naștere unui val de entuziasm și optimism. Totul curge lesne, iar dacă mai întâmpinăm pe alocuri vârtejuri sau împotmoliri, le abordăm relaxat și găsim lesne căi de rezolvare. Se schimbă trendul, dar, mai ales, se schimbă optica…

Mercur este retrograd până pe 22 mai 2016, când își reia mersul direct. Numai că, de data asta, Mercur retrogradează într-un context astral favorabil, care subliniază părțile avantajoase ale retrogradării: sporirea capacității de a analiza situațiile în profunzime, de a reconsidera unele lucruri într-o manieră constructivă. Este o perioada bună pentru a regândi o strategie, pentru a îndrepta unele erori, pentru a relua o discuție, prezentând argumentele într-o altă lumină, pentru a reconsidera, renegocia.

Jupiter își reia și el mersul direct pe 9 mai 2016, ceea ce îi sporește foarte mult forța.

Forța benefică a lui Jupiter este întărită de aspectele bune cu planetele rapide care traversează Taurul, ca și de vechiul trigon cu Pluto, care pornește spre perfectare (se va perfecta în iunie).

Există, însă, și o forță jupiteriană răscolitoare, încurajată de aspectele adverse cu Saturn, cu Neptun și cu Marte. Această forță răscolitoare poate crea dezordine în unele sectoare ale vieții personale în cazul fiecăruia dintre noi.

La nivel macro, forța răscolitoare a lui Jupiter poate pune în discuție cu mai multă putere subiecte legate de granițe, migrație și afaceri internaționale, de fraude și înșelătorii de proporții (scandalul Wolksvagen și Dosarele Panama sunt doar două exemple, care arată de ce este înstare Jupiter când este deranjat de careul cu Saturn și de opoziția cu Neptun), complicații care vizează legislația, învățământul, religia sau cultura și sănătatea (valul de molime de tip Zyka &Co are legătură, și el, cu careul în T Jupiter-Saturn-Neptun, mai ales prin prisma semnelor zodiacale în care se află cele trei planete), ba chiar poate participa la declanșarea unor fenomene naturale distrugătoare.

În oricare dintre domeniile menționate mai sus, lucrurile pot lua întorsături dramatice în luna mai 2016, dar mai ales după data de 20, când planetele rapide (Soarele, apoi Venus) trec în Gemeni, de unde fac aspecte distonate cu Jupiter (aflat în Fecioară), Saturn și Marte (ambele în Săgetător), și Neptun (în Pești).

În fine, Marte continuă să fie retrograd. Parcursul prin Săgetător este cel mai periculos, fiindcă îl leagă într-un mod nedorit de combinația Jupiter-Saturn-Neptun și, în a treia săptămână a lunii, de Soare și de Venus. Pe 27 mai 2016 Marte reintră în mers invers în Scorpion, unde se simte mai confortabil.

În rezumat, luna mai 2016 este o lună foarte interesantă și foarte stimulantă, care oferă multe oportunități, mai ales în primele două decade. Are însă și o latură riscantă, bulversantă sau destabilizantă, care se simte în special în ultima decadă, și mai ales între 20 și 27.

sursa: turdetur


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/horoscopul-lunii-mai-2016/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19