HAZ printre NECAZ: Un consilier ca Fidel Castro, altul ca Babrak Karmal şi un redactor care se “alăptează” îndoit VIDEO

La şedinţa Consiliului raional (CR) Orhei din această săptămână unul din consilieri a vorbit ca Fidel Castro, iar altul – că Babrak Karmal. Aceasta comparaţie a fost sugerată în cadrul dezbaterilor privind activitatea publicaţiei subordonate CR , “Plaiul orheian”.

vezi si:  Puterea raională a renunţat în sfârşit la propria gazetă. Angajaţii cer să fie disponibilizaţi conform legii

Vladislav Şevcenco, consilier PD, a venit cu o pledoarie de câteva minute care s-a rezumat la necesitatea de a închide gazeta. Asta, şi din cauza redactorului-interimar Vasile Roman care a fost învinuit de utilizarea publicaţiei oficiale în interese personale.
După Şevcenco cuvântul i-a fost oferit consilierului PLDM, Iurie Siloci. Acesta a anunţat că va fi succint, deoarece după argumentele bine pregătite şi prezentate desfăşurat de către colegul său nu ar mai fi multe de spus. Potrivit lui Siloci, cam aşa s-a întâmplat şi la un congres al Partidului Comuniştilor de pe vremea fostei URSS. Atunci, Babrak Karmal, care a ieşit la tribună după Fidel Castro, ar fi declarat că după un aşa orator puternic nu prea are ce spune.
Social-democratul Mihai Tihon a reuşit să-i învioreze chiar mai mult pe colegii consilieri. Aceasta, datorită stilului poporan în care a spus că redactorul “Plaiului orheian” face bine că se hrăneşte din două părţi – având în vedere că Vasile Roman îşi editează şi propria gazeta. Mai ales că, a declarat Tihon, consilierii nici n-au fost măcar întrebaţi atunci când Roman a fost readus în fruntea gazetei Consiliului raional.
Vezi aici ce anume au spus consilierii:

Nota RO:
Fidel Castro a fost un revoluţionar cubanez, care a condus Cuba şi Partidul Comunist din această ţara timp de aproape 50 de ani. Castro a intrat în Cartea recordurilor Guinnes ca un orator înflăcărat care îşi ţinea discursurile ore în şir.
Babrak Karmal a fost un revoluţionar afganez, care între alte funcţii de conducere din perioada anilor 70-80 ai secolului trecut, a îndeplinit-o şi pe cea de preşedinte al Consiliului revoluţionar al Republicii Democrate Afganistan.

 

RadioOrhei

Recent Posts

Anul trecut a continuat tendința de descreștere a numărului copiilor născuți la Orhei

În 2023 în raionul Orhei s-au născut cu 120 de copii mai puțin comparativ cu…

2 zile ago

Procuratura Anticorupție a prezentat noi detalii despre scrisoarea din 14 mai

Procuratura Anticorupție (PA) a făcut astăzi mai multe precizări aferent sursei comunicărilor telefonice obținute de…

2 zile ago

Data referendumului, decisă în Parlament pe fondul criticilor opoziției. Când va avea loc și la ce întrebare vor răspunde cetățenii

Referendumul privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană (UE) va fi organizat la toamnă, pe…

2 zile ago

Și fosta primărița din Jora de Mijloc, Marina Tauber ar fi primit cetățenia Rusiei

Agenția de presă INFOTAG scrie că deputata Marina Tauber, ar fi primit cetățenia rusească concomitent…

2 zile ago

Cetățeanul de onoare al Orheiului – Shor, afirmă că a primit cetățenia Rusiei

Ilan Shor, care a fost condamnat definitiv la 15 ani de închisoare într-un dosar legat…

2 zile ago