Select your Top Menu from wp menus

Haz de necaz// „Дин оастя Рошы вра ын Басарабия”. Răspuns: „Ну’й путе!”

Nici gând să completăm  rândurile acelor care   comentează la modul serios declaraţiile  lui Igor Dodon, inclusiv cele despre “limba moldovenească”. Pentru că, de acord, astfel i se dă prea multă atenţie, dar  se mai şi ridică unora  mingea la fileu  în vederea  apropiatelor alegeri parlamentare. Şi apoi, dacă vă amintiţi, idei cu limba moldovenească au  mai avut  şi alţii – de exemplu, Marian Lupu, care, de asemenea, râvnea nu demult la funcţia de preşedinte.  

Nu e nevoie de comentarii şi de aceea  că blogul pe care am găsit nişte texte  get-beget „moldoveneşti”, are şi aşa o denumire  foarte  sugestivă – casadenebuni.blogspot.md”. Bloggerul, care se prezintă ca Medic Şef, a postat fragmente din două articole care au fost publicate cu 90 de ani în urmă în ziarul “Plugarul Roşu” , editat în Republica Autonomă Sovietică Socialistă Moldoveneasca. Le vedeţi mai jos, împreună cu comentariile  Medicului-Şef de pe blogul casa de nebuni:

 

Un fragment din ziarul „Plugarul Ros” editat în Republica Autonomă Sovietică Socialistă Moldoveneasca, entitate în cadrul Republicii Sovietice Socialiste Ucrainene. Articolul de faţă apare în anul 1927, dar mesajul său este valabil şi în secolul 21. Enjoy!În continuarea postarii de data trecută încă un fragment din ziarul „Plugarul Ros”, din acelaşi indepartat-apropiat an 1927. De data aceasta fragmentul apare la rubrica „Întrebaţi şi om răspunde”. De fapt, aici, cu toată selecţia şi cenzura de rigoare, se mai întrevăd uneori preocupările locuitorilor din regiunea RASSM. Aşadar, atenţie la întrebare,  dar mai ales la răspuns:


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/haz-de-necaz-%d0%b4%d0%b8%d0%bd-%d0%be%d0%b0%d1%81%d1%82%d1%8f-%d1%80%d0%be%d1%88%d1%8b-%d0%b2%d1%80%d0%b0-%d1%8b%d0%bd-%d0%b1%d0%b0%d1%81%d0%b0%d1%80%d0%b0%d0%b1%d0%b8%d1%8f-raspuns/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19