Select your Top Menu from wp menus

Hackerii au bagat in datorii fata de SUA, o banca din R.Moldova

O reţea de escroci a prejudiciat o bancă din Moldova cu peste 15 000 dolari. Astfel, drept urmare unei fraude cu carduri, prin intermediul Internet-ului, o bancă din Republica Moldova a ajuns să plătească altei autorităţi comerciale din SUA peste 15 000 de dolari.  Aceasta deoarece o reţea de hackeri ar fi pătruns în sistemul informaţional de administrare al site-urilor de vânzări on-line din Dallas (SUA), reuşind să sustragă de la clienţii acestora sume importante de bani.

Potrivit informaţiilor preliminare, banii „furaţi” de la clienţi ajungeau pe card-urile unor moldoveni care extrăgeau lichidităţile din ATM-urile din capitală.  Aceştia goleau card-urile de întreaga suma datorită faptului că acestea nu aveau anumite limite zilnice. După aceasta, o parte din bani erau transmişi mai departe altor persoane.

La rândul lor, proprietarii magazinelor on-line din SUA care au aflat despre lipsa banilor, dar şi despre destinaţia acestora, au sesizat Banca din Moldova, somând-o să restituie banii extraşi în mod fraudulos.
Instituţia financiară a sesizat Centrul pentru combaterea crimelor economice şi corupţiei.

Ieri, CCCEC a reţinut două persoane de 24 şi 21 de ani,  în flagrant în momentul în care au extras din 2 bancomate din capitala o sumă totală de 2000 dolari.

Asupra lor au fost găsite două card-uri, extrase din cont de la ATM-uri, iar la domiciliul unuia dintre tineri au fost depistate 15 carduri emise de diferite bănci din Moldova şi un card reader.

La moment ambii se află în Izolatorul CCCEC, pe numele lor fiind pornită o urmărire penală aceştia riscă o pedeapsă de la 4 la 9 ani de detenţie.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/hackerii-au-lasat-datoare-a-banca-din-r-m-fata-de-sua/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19