Select your Top Menu from wp menus

Guvernul va scumpi alcoolul in anul 2013

Începând cu anul 2013, Ministerul Finanţelor intenţionează să modifice din nou formula de accizare a băuturilor alcoolice, după ce aceasta a fost modificată începând cu anul 2012, informează Agenţia Infotag.
La momentul actual, cota accizului de 30% + 30 lei pentru un litru de alcool absolut se aplică pentru băuturi precum distilate, rachiuri, lichioruri, iar cota de 15%+15 lei se aplică pentru vermuturi şi alte vinuri din struguri proaspeţi, alte băuturi fermentate, alcool etilic utilizat în industrie.
Viceministrul Finanţelor, Victor Barbăneagră, a declarat pentru sursă că, din 2013 indiferent de cât va fi costul de producere al băuturilor alcoolice –, acciza se va calcula doar în baza cotei fixe, care va fi majorată de la 30 lei/15 lei la 70 de lei pentru un litru alcool absolut”, a spus Victor Barbăneagră.
Modificările au drept scop alinierea legislaţiei fiscale naţionale la cea europeană, precum şi eliminarea schemelor de evaziune fiscală.
sursa:infotag.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/guvernul-va-scumpi-alcoolul-in-anul-2013/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19