Select your Top Menu from wp menus

Guvernul va începe negocierile din nou cu Rusia privind împrumutul în valoare de 200 de milioane de euro

Guvernul va aproba miercuri acordul de finanțare din partea Uniunii Europene în valoare de 100 de milioane de euro, a anunțat astăzi, premierul Ion Chicu, după întrevederea tradițională cu șeful statului și președinta Parlamentului. Totodată, el a declarat că miercuri va fi aprobată și hotărârea Guvernului privind re-inițierea negocierilor cu Federația Rusă privind acordarea unui împrumut în valoare de 200 de milioane de euro.

Ion Chicu a mai declarat că autoritățile sunt la etapa finală de negocieri cu Fondul Monetar Internațional în vederea semnării unui program pe trei ani. El a precizat că ultimele elemente ce urmează a fi discutate țin de adoptarea unor modificări legislative referitoare la reforma justiției, iar Guvernul nu și-a asumat niciun angajament pentru a înăspri povara fiscală.

Ion Chicu a vorbit și despre situația din agricultură, precizând că seceta a afectat în special culturile cerealiere, iar Guvernul ia în calcul acordarea unor indemnizații suplimentare agricultorilor, pe lângă cele 100 de milioane de euro prevăzută în rectificarea bugetară.

Ion Chicu a mai declarat că din cauza pandemiei, cel mai probabil, în acest an nu vor fi organizate evenimente publice cu ocazia sărbătorilor naționale de la sfârșitul lunii august.

sursa: radiochisinau.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/guvernul-va-incepe-negocierile-din-nou-cu-rusia-privind-imprumutul-in-valoare-de-200-de-milioane-de-euro/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19