Select your Top Menu from wp menus

Guvernul, structurile militare şi ambasadele din R.Moldova sunt SPIONATE CIBERNETIC de 5 ani. Asta spune Kaspersky Lab. FOTO

Compania Kaspersky Lab a publicat pe site-ul www.securelist.com o investigaţie care demonstrează că structurile gurvernamentale, militare şi dimplomatice din Republica Moldova sunt  spionate cibernetic.
Potrivit sursei citate , în octombrie 2012, Kaspersky Lab Global Research & Analysis a detectat o nouă amenințare, după o serie de atacuri împotriva rețelelor de calculatoare ale diferitelor agenții internaționale de servicii diplomatice. O reţea vastă de spionaj cibernetic, numită «Octombrie Rosu» (numită după un roman celebru) spiona cinci ani ţări din Europa de Est şi foste state sovietice, printr-un program creat de experţi rusofoni.

Raportul se bazează  pe analiza tehnică detaliată a unei serii de atacuri direcționate împotriva organizațiilor diplomatice, de cercetare guvernamentale și științifice din diferite țări, cea mai mare parte legate de regiunea Europei de Est, membri ai fostei URSS și țările din Asia Centrală.

Dovezile indică că campania de spionaj cibernetic a fost activă din 2007 și este în continuare activă la momentul scrierii (ianuarie 2013).

Potrivit imginilor plasate pe securelist.com,  structurile guvernamentale si  militare din Republica Moldova, dar şi ambasadele se regasesc in lista tărilor institutiile cărora au fost afectate de aceasta reţea de spionaj informatic.

  • mold vir 3
  • mold vir 1

.Întregul articol poate fi accesat aici : www.securelist.com

autor: Radio Orhei


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/guvernul-structurile-militare-si-ambasadele-din-republica-moldova-sunt-spionate-ciberentic-asta-spune-kaspersku-lab-foto/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19