Select your Top Menu from wp menus

Guvernul şi-a asumat răspunderea politică în faţa Parlamentului asupra unor proiecte de legi

Prim-ministrul Iurie Leancă a prezentat astăzi la şedinţa Legislativului proiectele de legi asupra cărora Guvernul şi-a asumat răspunderea politică. Pachetul conţine 11 proiecte de legi importante pentru continuarea reformelor, dar care nu au reuşit să fie adoptate de Parlament, informează MOLDPRES.
Printre proiectele asupra cărora Guvernul şi-a asumat răspunderea în faţa Parlamentului se numără cele cu privire la limitarea imunităţii judecătorilor şi la lichidarea Curţii de Apel Bender. Executivul şi-a mai angajat responsabilitatea asupra unor proiecte care vizează modificarea bugetului de stat pentru anul curent, asigurarea transparenţei în sectorul financiar-bancar şi funcţionarea sistemului naţional unic pentru apelurile de urgenţă.

Constituţia Republicii Moldova prevede că „Guvernul îşi poate angaja răspunderea în faţa Parlamentului asupra unui program, unei declaraţii de politică generală sau unui proiect de lege”. Dacă în termen de trei zile de la prezentarea în Parlament a proiectelor este depusă o moţiune de cenzură şi aceasta este susţinută cu votul majorităţii deputaţilor, Cabinetul de Miniştri va fi demis. În caz contrar, proiectele de lege pentru care Guvernul şi-a asumat responsabilitatea se consideră adoptate.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/guvernul-si-a-asumat-raspunderea-politica-in-fata-parlamentului-asupra-unor-proiecte-de-legi/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19