Select your Top Menu from wp menus

Guvernul României a donat R. Moldova 96 de microbuze școlare

Guvernul României a donat Republicii Moldova 96 de microbuze școlare. Transmiterea vehiculelor a avut loc astăzi la Chișinău în cadrul unei ceremonii la care a fost prezent Prim-ministrul Pavel Filip și omologul său român, Mihai Tudose, care se află într-o vizită oficială în țara noastră, informează MOLDPRES.

Donația include 96 de microbuze destinate transportului de elevi, dintre care 95 de autovehicule sînt de tip 16+1 locuri pe scaune și un autovehicul destinat transportului persoanelor cu mobilitate redusă, care este echipat cu două locuri speciale pentru scaune rulante.

În cadrul unei conferințe de presă, Premierul Pavel Filip a specificat că microbuzele școlare reprezintă un ajutor foarte important pentru țara noastră. „Exprim recunoștință autorităților din România pentru acest gest. Vom putea oferi educație de calitate copiilor noștri. Totodată, mulțumim pentru reparația a sute de grădinițe și pentru cele 5 500 de burse pe care România le oferă studenților din țara noastră. Atît Guvernul, cît și cetățenii țării vă sînt recunoscători”, a spus Filip.

La rîndul său, Prim-ministrul României, Mihai Tudose, a menționat că statul român va susține și în continuare țara noastră. „Ajutorul pentru grădinițe, școli, transport, accesul la educație, precum și bursele oferite studenților din Republica Moldova au drept scop întărirea legăturilor dintre cele două state. Toate aceste acțiuni reprezintă o șansă în plus pentru cetățenii și copiii din R. Moldova”, a remarcat Tudose.

Donaţia a fost prevăzută în cadrul unui Memorandum semnat de Guvernele celor două ţări. Documentul prevede acordarea asistenței în domeniul educaţiei, respectiv continuarea programului de donaţie a microbuzelor şcolare. Guvernul României a oferit, în septembrie 2014, alte o sută de microbuze pentru școlile din R. Moldova.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/guvernul-romaniei-a-donat-r-moldova-96-de-microbuze-scolare/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19