Select your Top Menu from wp menus

Guvernul majorează TVA-ul la producţia agricolă de la 8% la 20%

Premierul Vlad Filat a anunţat că a convenit cu Misiunea FMI în privinţa majorării cotei TVA la producţia agricolă de la 8% la 20%. Măsură care urmează să intre în vigoare din anul 2013, preciziând însă că diferenţa de 12% va fi restuită ulterior agricultorilor.
Fondul Monetar Internaţional (FMI) prognozează o încetinire a creşterii economice a Republicii Moldova de la 6,5% în 2011 la 3% în acest an, în condiţiile crizei economice care afectează în regiune. Guvernul a anunţat că va majora taxa pe valoare adăugată la producţia agricolă şi va permite înregistrarea automobilelor mai vechi de şapte ani pentru a spori veniturile bugetare.
Misiunea FMI şi autorităţile Republicii Moldova au ajuns la un acord în cadrul celei de-a cincea revizuiri a programului dintre cele două părţi, care va permite Republicii Moldova să primească aproximativ 77 de milioane de dolari pentru a-şi mări rezervele valutare.
Premierul a anunţat şi despre intenţia guvernului de a semna un nou program de colaborare cu FMI, după ce se va încheia actualul program, la sfârşitul anului. Amintim că actualul program, semnat la începutul anului 2010 prevede acordarea a 570 de milioane de dolari Republicii Moldova pentru menţinerea stabilităţii financiare şi creşterea economică.

sursa: eco.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/guvernul-majoreaza-tva-ul-la-productia-agricola-de-la-8-la-20/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19