Select your Top Menu from wp menus

Guvernul ignora mediul de afaceri

Reprezentanţii mediului de afaceri au părăsit sala în care urma să aibă loc şedinţa de miercuri a Grupului de lucru pentru reglementarea activităţii de întreprinzător nemulţumiţi de faptul că nu au fost consultaţi în procesul de elaborare a politicii bugetar-fiscale pe anul 2013.

Directorul executiv al Asociaţiei Investitorilor Străini, membrul grupului respectiv, Dinu Armaşu, scrie pe reţeaua socială Facebook că „mediul de afaceri a plecat în semn de protest faţă de intenţia Guvernului de a aproba m joi în şedinţa sa politica fiscală, ignorând brutal legislaţia în vigoare cu privire la transparenţa decizională, dialogul social, principiile de bază de reglementare a activităţii de întreprinzător”.
În deschiderea şedinţei un reprezentant al mediului de afaceri s-a arătat nemulţumit de faptul că începînd cu anul 2013, plata indemnizaţiei pentru primele cinci zile calendaristice de incapacitate temporară de muncă a angajatului să fie efectuată de angajator, precum şi intenţia de a reveni la cota standard ZVA de 20 la sută la zahăr. De asemenea, s-a declarat că au fost sfidate unele principii de dialog.

Astazi Guvernul va examina proiectul de lege privind modificarea Legii bugetului de stat pentru anul 2012, precum şi proiectul de modificarea şi completarea unor acte legislative, aferente politicilor bugetar-fiscale şi vamale pe anul 2013.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/guvernul-ignora-mediul-de-afaceri/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19