Select your Top Menu from wp menus

Guvernul Chicu prelungeşte cu un an moratoriul la angajările în instituţiile publice

Guvernul Chicu prelungeşte cu un an (până la 31 decembrie 2020) un moratoriu privind angajările în autorităţile publice şi instituţiile de stat, precum şi în Casa Naţională de Asigurări Sociale, pe funcţiile vacante înregistrate la 30 noiembrie 2019. Totuşi, suspendarea angajărilor este cu titlu de… recomandare. În total, este vorba despre  circa 9 mii de unităţi vacante.

De asemenea, prin proiectul aprobat astăzi, Guvernul recomandă şi autorităţilor publice locale să suspende angajările ( în prezent sunt peste 5000 de locuri de muncă vacante).

Prevederile hotărârii nu se aplică asupra funcţiilor pentru care, la data aprobării (17 decembrie), a fost anunţat concurs.

Măsurile se iau pentru a eficientiza şi a stabili un regim strict de utilizare a cheltuielilor publice, se spune în argumentarea proiectului.

Un moratoriu asemănător, ce este în aplicare până la data de 31 a acestei luni, a fost aprobat la sfârşitul anului trecut de Guvernul Filip.

sursa: tvrmoldova.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/guvernul-chicu-prelungeste-cu-un-an-moratoriul-la-angajarile-in-institutiile-publice/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19