Categories: EconomicPoliticȘtiri

Guvernul a prezentat în Parlament proiectele pentru care şi-a asumat răspunderea

Guvernul Filip a prezentat în Parlament proiectele de legi pentru care şi-a asumat răspunderea. Este vorba despre şapte proiecte care vizează redresarea şi rezoluţia băncilor, Depozitarul central unic al valorilor mobiliare, modificări la Legea cu privire la Banca Naţională, emisiunea obligaţiilor de stat, modificarea bugetului de stat, bugetului asigurărilor sociale şi bugetului asigurărilor obligatorii de asistenţă medicală pentru anul curent, transmite IPN.

Premierul Pavel Filip a declarat că Guvernul a făcut uz de procedura privind angajarea răspunderii pentru a promova actele legislative care trebuie să devină operaţionale într-un termen cât mai scurt. „Este o chestiune de responsabilitate faţă de ţară, faţă de cetăţeni şi faţă de partenerii externi. Această asumare este pasul care trebuie făcut pentru reluarea finanţării internaţionale şi continuarea asigurării stabilităţii ţării”, a spus prim-ministrul.

Potrivit lui Pavel Filip, asumarea răspunderii este singura soluţie viabilă la momentul actual. Premierul a menţionat că iniţiativele sunt determinate de necesitatea de a consolida cadrul de reglementare şi supraveghere a sectorului financiar din Republica Moldova, care va oferi autorităţilor statului instrumentele necesare pentru intervenţia promptă în cazul apariţiei dificultăţilor în activitatea instituţiilor financiare.

În debutul şedinţei, deputaţii socialişti au blocat tribuna Parlamentului, cerând întoarcerea miliardelor furate. Înainte să înceapă prezentarea premierului, deputaţii PSRM au părăsit sala de şedinţe. Aceştia s-au ales cu avertizare din partea preşedintelui Parlamentului, Andrian Candu, iar liderul PSRM, Igor Dodon, şi preşedintele fracţiunii, Zinaida Greceanîi, au fost sancţionaţi. Aceştia nu vor putea lua cuvântul pe parcursul a trei şedinţe de Parlament.

Dacă timp de 72 de ore nu va fi înaintată o moţiune cenzură, legile pentru care Guvernul şi-a angajat răspunderea vor intra în vigoare, fără să mai fie votate de deputaţi. Dacă moţiunea va fi înregistrată şi susţinută, Guvernul va cădea. Data limită de înregistrare a moţiunii de cenzură este vineri, 30 septembrie, ora 10.25.

RadioOrhei

Recent Posts

Comunicat DSE Orhei: Două autospeciale moderne vor suplini remiza Direcția Situații Excepționale mun. Orhei de sărbătoarea națională ZIUA SALVATORULUI

În anul 2021 Agenția Japoneză pentru Cooperare Internațională a inițiat proiectul ”Renovarea și modernizarea tehnică…

2 zile ago

Peste 22,8 mii lei a fost salariul lunar al primăriței de Orhei, anul trecut

Anul trecut, Tatiana Cociu, potrivit declarației de avere și interese a avut un venit de…

3 zile ago

Guvernarea  vrea să lanseze un post de televiziune în limba moldovenească

Guvernarea Republicii Moldova a venit în seara zilei de azi cu o nouă inițiativă menită…

5 zile ago

Ilan Șor a devenit președintele PAS

Răsturnare de situație în politica de pe malurile Bîcului. Fugarul Ilan Șor a devenit în…

5 zile ago

Comunicat DSE Orhei: mai multe locuințe au fost cuprinse de flăcări săptămâna trecută

Incendiile în sectorul locativ și cele de vegetație continuă să se producă în Orhei, Rezina,…

2 săptămâni ago