Select your Top Menu from wp menus

Guvernul a majorat cuantumul unor indemnizatii unice

Miercuri, au fost modificate o serie de hotărîri de Guvern, care prevăd majorarea îndemnizaţiilor pentru îngrijirea copiilor adoptaţi şi a celor aflaţi sub tutelă cu 100 de lei, care, începînd cu 1 ianuarie 2012, va constitui 600 lei lunar pentru fiecare copil. De aceste plăţi vor beneficia 7157 de copii orfani sau rămaşi fără ocrotire părintească asupra cărora a fost instituită tutelă şi 2512 de copii adoptaţi care domiciliază permanent pe teritoriul Republicii Moldova.

De asemenea, începînd cu 1 ianuarie 2012, cuantumul îndemnizaţiei unice la naşterea primului copil va constitui 2300 lei, iar pentru naşterea fiecărui copil următor – 2600 lei.

Totodată, au fost majorate compensaţiile anuale pentru cheltuielile de deservire cu transport a persoanelor cu dizabilităţi ale aparatului locomotor cu 100 lei, pentru fiecare beneficiar (compensaţia va constitui 500 lei/anual). În anul curent, de compensaţii respective vor beneficia cca 7650 de persoane.

sursa: moldpres.md

 


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/guvernul-a-majorat-cuantumul-unor-indemnizatii-unice/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19