Select your Top Menu from wp menus

Guvernul a cerut Parlamentului să declare stare de urgență

Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi o hotărâre prin care solicită Legislativului să instituie stare de urgență în R. Moldova, comunică MOLDPRES.

Propunerea a parvenit din partea ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, care a precizat că în document nu este indicată o dată până când va fi instituită starea de urgență, acest subiect fiind lăsat la latitudinea Parlamentului.

„Starea de urgență nu prevede închiderea economiei R. Moldova, iar măsurile aplicate vor fi corespunzătoare comportamentului cetățenilor. Ținând cont de caracterul Guvernului în exercițiu, nu putem indica termenul maxim al stării de urgență, acest termen fiind lăsat în dependență de evoluția pandemică ulterioară”, a spus Nagacevschi.

Și premierul în exercițiu, Aureliu Ciocoi, a specificat că raportul prezentat astăzi de CNESP nu lasă loc de multe manevre și sunt necesare alte acțiuni. “Guvernul nu are pârghii de restricționare a contactelor în rândul populației și consider că acest subiect trebuie examinat în Parlament”, a spus Ciocoi.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/guvernul-a-cerut-parlamentului-sa-declare-stare-de-urgenta/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19