Select your Top Menu from wp menus

Guvernul a aprobat Avizul la proiectul de lege cu privire la condominiu

Guvernul a aprobat, în cadrul ședinței de astăzi, Avizul la proiectul de lege cu privire la condominiu. 

Proiectul are drept scop îmbunătățirea cadrului normativ care reglementează sporirea gradului de transparență și informare a proprietarilor despre situația asociației de locatari, controlul costurilor și  contribuția la fond, precum și reglementarea unui proces decizional mai flexibil.

Principalele prevederi ale proiectului de lege se referă la:

– reglementarea modalității de repartizare a cheltuielilor asociației;

– contractarea serviciilor intermediate;

– crearea fondului de reparație și dezvoltare;

– crearea unei platforme online care să poată fi accesată oricând de proprietari;

– interzicerea locatarilor de a întreprinde intervenții sau lucrări de fațade; 

– stabilirea modului clar de organizare a proprietarilor în cadrul unei asociații care include mai multe blocuri;

– legea oferă posibilitatea proprietarilor de a contracta servicii de administrare a condominiului de la o altă persoană fizică sau juridică.

Obiectivul noilor reglementări constă în informarea mai eficientă a proprietarilor despre situația asociației ai cărei membri sunt și asigurarea unui control mai transparent al costurilor pentru întreținerea blocului locativ.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/guvernul-a-aprobat-avizul-la-proiectul-de-lege-cu-privire-la-condominiu/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19