Select your Top Menu from wp menus

Guvernul a aprobat Acordul de Asociere dintre R. Moldova şi UE

Guvernul a aprobat în şedinţa de astăzi proiectul de lege pentru ratificarea Acordului de Asociere dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană, informează MOLDPRES.

La începutul şedinţei Executivului, Prim-ministrul Iurie Leancă a felicitat membrii Cabinetului de Miniştri şi cetăţenii Republicii Moldova cu ocazia semnării Acordului de Asociere. „Prioritate acum este continuarea activităţilor şi eforturilor de pregătire a instituţiilor statului şi a economiei astfel încît atunci cînd Acordul va fi pus în aplicare provizorie să fim gata să beneficiem de prevederile acestuia. Analizele demonstrează că cererea de aderare la UE am putea să o depunem în a doua jumătate a anului 2015”, a specificat Premierul.

Documentul urmează a fi transmis spre ratificare Parlamentului. Speakerul Igor Corman a declarat anterior că va propune săptămîna viitoare în Legislativ ratificarea Acordului de Asociere, procedură pe care urmează să o parcurgă şi organele legislative ale celor 28 de state membre ale UE.

Acordul de Asociere, care include şi Acordul privind crearea Zonei de Liber Schimb, Aprofundat şi Cuprinzător, a fost parafat la Vilnius în toamna anului trecut şi semnat ieri, la Bruxelles.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/guvernul-a-aprobat-acordul-de-asociere-dintre-r-moldova-si-ue/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19