Select your Top Menu from wp menus

Guvernul a acceptat demisia Grigore Varanița după criticile la adresa ANRCETI

Directorul Agenției Naționale pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației, Grigore Varanița, a fost eliberat din funcție, în baza cererii depuse, transmite IPN.

Anticipând aprobarea demisiei, premierul Pavel Filip și-a exprimat nemulțumirea față de activitatea ANRCETI, care a oferit răspunsuri evazive la interpelările executivului privind activitatea operatorilor de telefonie mobilă și internet. „Ei susțin că pe unele segmente din rețele se întâmplă căderi ale legăturii. Trebuie să fie controlați, aceasta este funcția Agenției, nu să stați comod în fotolii confortabile”, a spus Pavel Filip. Premierul a dispus să fie creată o comisie care să investigheze aceste cazuri și să prezinte un raport executivului.

Pavel Filip s-a referit, și în ședința de săptămâna trecută a Guvernului, la calitatea nesatisfăcătoare a serviciilor de telefonie mobilă și internet, furnizate de operatorii din țară. Șeful executivului a specificat atunci că nu există o acoperire stabilă și calitativă cu internet și telefonie mobilă pe teritoriul ţării. Pentru aceste deficiențe fiind responsabili atât operatorii care au obținut o licență din partea statului, cât și Agenția Națională pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației, care are obligația să supravegheze și să monitorizeze respectarea condițiilor licenței.

Potrivit premierului, există toate instrumentele necesare pentru îmbunătățirea calităţii serviciilor de telefonie mobilă și internet, iar responsabilii din domeniu urmează să-și consolideze eforturile și, în mod prioritar, să renunțe la favorizarea unor operatori.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/guvernul-a-acceptat-demisia-grigore-varanita-dupa-criticile-la-adresa-anrceti/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19