Select your Top Menu from wp menus

Guvernarea majorează povară fiscală pentru antreprenorii mici și mijlocii, PPPDA

Partidul Politic Platforma Demnitate și Adevăr susține că inițiativa legislativă care prevede pentru companiile IT un nouă taxă, de 1,5%, din venitul obținut pentru prestarea serviciilor de comunicații electronice, majorează povară fiscală pentru agenții economici mici și mijlocii din domeniu. Totodată, acest lucru, susțin reprezentanții formațiunii politice, va afecta și consumatorii finali, întrucât operatorii vor fi nevoiți să ridice tarifele pentru internet, televiziune și telefonie, transmite IPN.

În cadrul unei conferințe de presă, Alexandru Slusari, vicepreședinte al PPPDA, a spus că noua taxă este o tentativă a guvernării de împovărare a prestatorilor de servicii de comunicații electronice. Potrivit acestuia, autoritățile consideră că a avea acces la telefonie, internet și televiziune, în Republica Moldova, reprezintă un lux pentru cetățeni și aceștia trebuie obligați să plătească taxe și impozite insuportabile.

„Businessul mic și mijlociu din domeniul inovațional asigură, în Republica Moldova, zeci de mii de locuri de muncă. Prin promovarea acestui proiect se continuă traiectoria de monopolizare a economiei. Taxa propusă va avea efect dezastruos asupra mai multor operatori mici și mijlocii din domeniul serviciilor electronice, care riscă să nu reziste în concurența cu întreprinderile mari”, a spus Alexandru Slusari.

Secretarul general al PPPDA, Chiril Moțpan, a spus că autoritățile au încălcat procedura de promovare a proiectului, acesta fiind supus dezbaterilor publice în perioada de vacanță. Totodată, proiectul nu ar avea expertiza asupra impactului pe care îl poate genera, asupra businessului și consumatorilor, această taxă. „Guvernanții noștri sunt gata să stoarcă bani și din piatră seacă pentru a se menține la putere”, a spus Chiril Moțpan.

Stanislav Pavlovschi, vicepreședinte PPPDA, a remarcat că inițiativa legislativă este dovada faptului că actuala guvernare nu înțelege cum trebuie să activeze un stat modern. În Republica Moldova, spune acesta, statul și cetățenii lui, sunt văzuți ca o modalitate de a stoarce bani. „Rolul statului este protejarea cetățeanului, dar nu jefuirea lui. 1,5% parcă nu este mult, dar această taxă nu este justificată”, a spus Stanislav Pavlovschi.

PPPDA cere retragerea proiectului de lege privind introducerea taxei de 1,5% pentru prestarea serviciilor de comunicații electronice. Formațiunea face apel către societatea civilă și partenerii de dezvoltare să se implice cu expertiza necesară asupra impactului pe care îl poate avea această taxă.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/guvernarea-majoreaza-povara-fiscala-pentru-antreprenorii-mici-si-mijlocii-pppda/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19