Select your Top Menu from wp menus

Gutui ECO pe 14 hectare în satul Pohrebeni, Orhei

200 de tone de gutui. Aceasta este roada obţinută în acest an într-o livadă ce se întinde pe 14 ha în partea de nord-est a raionului Orhei.
Cu 6 ani în urmă, gospodăria ţărănească „Cojocaru Simion” din satul Pohrebeni a beneficiat de o subvenţie din partea statului si a plantat pomi de gutui pe o suprafaţă de 14 ha. În această toamnă, livada a răsplătit din plin munca fermierilor. Gospodarii  estimează o roadă de 200 de tone de fructe, care mai au şi certificate Eco, nefiind afectate serios de dăunători sau de seceta din această vară, relateaza site-ul madein.md.
Anul acesta roada de gutui  este mai bogată ca în anii precedenți. Totuşi, fructele sunt ceva mai mici – cel mai probabil din cauza insuficientei umidităţii. Proprietarii livezii spun că o parte din roadă va fi comercializată în Moldova. Exporturi vor fi făcute în Rusia şi România. O parte din fructe va fi prelucrată – gutuile vor fi transportate la fabricle de conserve, iar din cele mai mărunte se va produce rachiu.
În prezent, la piaţa agroalimentară din Orhei, dar şi la Chişinău 1 kg de gutui costă  10-15 lei.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/gutui-eco-pe-14-hectare-in-satul-pohrebeni-orhei/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19