Select your Top Menu from wp menus

Grup criminal organizat, specializat în contrabanda cu ţigări, anihilat de către organele de drept din RM şi România

Șase persoane au fost reținute și 60 000 pachete de țigări ridicate, urmare a unei acțiuni comune, declanșate la frontiera moldo-română de către Departamentul Poliției de Frontieră, Procuratura anticorupţie, Direcţia Naţională Anticorupţie Serviciul teritorial Iaşi și Inspectoratul teritorial al Poliției de Frontieră Iași.

Membrii grupării criminale, din cadrul căreia făceau parte şi ofiţeri ai Poliţiei de Frontieră ai RM, au intrat în atenţia organelor de drept încă în luna decembrie anul precedent, tot atunci fiind pornită urmărirea penală şi fiind creat în baza unui acord bilateral un grup comun de urmărire penală din procurori ai Procuraturii anticorupţie, ofiţeri ai Direcției Inspecție efectiv a Departamentului Poliției de Frontieră a RM și procurori ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie Serviciul teritorial Iaşi, România. În cadrul investigaţiilor speciale au fost utilizați investigatori sub acoperire în vederea monitorizării activității ilegale a infractorilor.

În acest sens, în dimineața zilei de 2 mai, în jurul orei 3.20, Poliția de Frontieră a RM a organizat și desfășurat o acțiune de reținere a persoanelor implicate în activitatea infracțională și a obiectului contrabandei, acțiuni similare fiind întreprinse și de către colegii români. Pentru reținerea infractorilor, polițiștii de frontieră moldoveni au fost nevoiți să folosească arma din dotare, fiind trase zeci de focuri în plan vertical. Ca urmare, pe direcția Sîrma – Condrea, pe ambele maluri ale Prutului au fost prinși în flagrant delict persoanele care se fac vinovate de trecerea peste frontiera moldo-română a țigărilor de contrabandă – șase cetățeni ai Republicii Moldova și României.

În schema infracțională, moldovenii transportau până la frontieră, cu ajutorul a două camioane, cutiile cu țigări, care ulterior erau transportate cu ajutorul bărcilor de cauciuc peste râul Prut, din R. Moldova în România. Pe teritoriul statului vecin, coletele urmau să fie preluate și ulterior realizate pe piața neagră.

Valoarea estimativă a tigărilor confiscate constituie peste jumătate de million MDL.

În cadrul cercetărilor preliminare s-a constatat că doi angajați ai Sectorului Poliției de Frontieră Leova au fost implicați în cazul dat, aceștia facilitând trecerea ilegală a frontierei de stat. Actualmente, cei doi polițiști de frontieră sunt reținuți și suspendați din funcție până la finalizarea investigațiilor.

Toate persoanele implicate în săvîrşirea faptelor date sînt reţinute şi cercetate penal pentru trecerea ilegală a frontierei de stat și contrabandă.

Cele două unități de transport și 120 de cutii cu țigări au fost indisponibilizate pe teritoriul Departamentului Poliției de Frontieră.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/grup-criminal-organizat-specializat-in-contrabanda-cu-tigari-anihilat-de-catre-organele-de-drept-din-rm-si-romania/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19