Select your Top Menu from wp menus

Grindina îi bate pe ţărani deoarece Nistrul e aproape, avioanele zboară, iar rachete nu sunt

În acest an, ploile  cu grindină au afectat  peste 942 de ha de culturi agricole din raionul Orhei, păgubindu-i  pe agricultori cu peste 6 mln 120 de mii de lei. Cel mai mult au fost afectate localităţile Isacova, Ghetlova şi Puţuntei.

Aceste date au fost anunţate de Ion Nasalciuc,  şef-adjunct al Secţiei raionale agricultură  la sfârşitul săptămânii trecute, în cadrul  unei   şedinţe  la care au participat primari, reprezentanţi ai serviciilor desconcentrate şi ai CR Orhei.
Nasalciuc a explicat şi care sunt cauzele contracarării ineficiente a grindinei, cu toate că  în acest an au mai apărut 6  posturi de rachete antigrindină .
Potrivit raportorului, un motiv consta în interdicţia de a utiliza rachetele într-un perimetru mai mic de 35 km de la râul Nistru. Din acest motiv au fost distruse, mai cu seamă, culturile agricole din Susleni. Totodată, în această zonă nu e posibil de efectuat trageri din cauza coridoarele aeriene pentu avioane. Pe ansamblul raionului, în a doua jumătate a anului s-a făcut simitit si deficitul rachetelor antigrindină, a mai declarat şeful agriculturii din raion.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/grindina-ii-bate-pe-tarani-deoarece-nistrul-e-aproape-avioanele-zboara-iar-rachete-nu-sunt/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19