Select your Top Menu from wp menus

Grigore Petrenco: Am fost scos din penitenciar în urma presiunilor oficialilor europeni

Grigore Petrenco, liderul formaţiunii politice „Casa Noastră – Moldova” susţine că a fost eliberat din penitenciar în urma presiunilor exercitate de către oficialii europeni asupra guvernării de la Chişinău. Declaraţia a fost făcută în cadrul emisiunii „În PROfunzime” de la postul de televiziune „PRO TV Chişinău”, transmite IPN.

„Da, este adevărat că deputaţii socialişti au semnat garanţia. Dar înainte de aceasta europenii au făcut presiuni mari asupra Chişinăului, am fost declarat deţinut politic. Oricum, regimul nu s-a conformat în totalitate. Controlul judiciar a fost prelungit, au fost păstrate toate interdicţiile, inclusiv de a protesta. Este în premieră pentru ţara noastră când unui cetăţean îi este interzis să protesteze”, a spus Petrenco.

Politicianul este de părerea că şi fostul premier Vlad Filat ar putea fi eliberat din arest în urma presiunilor oficialilor europeni. „Se fac presiuni mari. Dar încă nu sunt suficiente. Acest dosar este o perdea de fum. Este clar că nu a putut să fure Filat miliardul, când Banca Naţională, CNA, procuratura, sistemul judecătoresc sunt controlate de către Plahotniuc”. În acest context Petrenco a ţinut să precizeze că condiţiile în care este deţinut fostul premier nu diferă de condiţiile celorlalţi deţinuţi.

Grigore Petrenco susţine că dosarul penal i-a fost intentat în scopul de a intimida protestatarii, dar este şi o răzbunare din partea lui Plahotniuc. „Înainte de a protesta la Procuratura Generală, noi am protestat lângă casa lui Plahotniuc. În acel timp luase amploare mişcarea protestatară. Regimul oligarhic a avut nevoie de un exemplu pentru a speria protestatarii”, a spus Petrenco.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/grigore-petrenco-am-fost-scos-din-penitenciar-in-urma-presiunilor-oficialilor-europeni/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19