Select your Top Menu from wp menus

Grecii folosesc tot mai mult lemne pentru incalzit, determinand cresterea puternica a poluarii in Atena

Poluarea atmosferica a crescut puternic in ultimele zile la Atena, dupa ce tot mai multe persoane au revenit la incalzitul cu lemne, mai ieftin in aceasta perioada de criza, a anuntat vineri ministerul Mediului, citat de AFP.

„Ceata care apare in special seara este formata din particule poluante si periculoase care provoaca probleme respiratorii”, a explicat Evangelos Gerassopoulos, directorul al Institutului de Mediu din Atena.

Potrivit acestui fizician, „acest nor poluant rezulta din combinarea lipsei de vant si arderea cu lemn”.

Numeroase familii din Grecia au renuntat in acest an la incalzirea cu pacura dupa ce guvernul a aliniat in octombrie accizele la acest combustibil cu cele pentru benzina, in cadrul curei de austeritate cu care se confrunta populatia.

Criza economica in care a cazut Grecia in 2010 a determinat in prima etapa o reducere a poluari atmosferice in Atena, prin scaderea traficului auto.

sursa: hotnews.ro


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/grecii-folosesc-tot-mai-mult-lemne-pentru-incalzit-determinand-cresterea-puternica-a-poluarii-in-atena/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19