Select your Top Menu from wp menus

Grecia ar putea reduce din nou pensiile, cu până la 15%

Grecia ia în calcul reducerea pensiilor pentru a putea respecta angajamentele de austeritate luate faţă de creditorii externi, iar scăderea ar putea varia până la 15%, au declarat surse apropiate situaţiei, citate de cotidianul elen Kathimerini, informează Mediafax.

Reducerea pensiilor ar face parte din efortul de a identifica economii de 11,5 miliarde de euro pentru următorii doi ani. Creditorii externi au cerut economiile pentru a continua ajutorul financiar pentru statul elen.

„Nu există soluţii uşoare. Eforturile noastre sunt concentrate pe evitarea oricăror reduceri pentru cei cu pensiile cele mai mici, dar, din păcate, acesta este cel mai numeros segment. Cheltuielile pentru pensii au fost limitate puternic, dar trebuie scăzute şi mai mult”, a declarat ministrul Muncii, Yiannis Vroutsis.

Potrivit surselor, tăierile de pensii vor varia de la 2-3% pentru cele mai scăzute şi vor ajunge până la 15% pentru cele mai mari. Va fi propusă, de asemenea, reducerea pensiilor suplimentare şi a altor beneficii sociale.

Guvernul de la Atena analizează şi plasarea a circa 45.000 de angajaţi într-o rezervă de forţă de muncă pentru următorii trei ani, perioadă în care aceştia vor primi salarii diminuate. În plus, 25.000 de contracte pe termen scurt nu vor prelungite, parte a planurilor de a reduce cu 150.000 numărul angajaţilor publici până în 2015.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/grecia-ar-putea-reduce-din-nou-pensiile-cu-pana-la-15/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19