Select your Top Menu from wp menus

Graham Watson: Moldova are şanse slabe să semneze la toamnă acordul de asociere cu UE

Visul european al Republicii Moldova pare să se fie spulberat. Raportorul Parlamentului European pentru Moldova, Graham Watson a declarat pentru Moldova.ORG că țara noastră are slabe șanse deja să semneze vreun acord cu Uniunea Europeană în toamna acestui an.

„Mi-e teamă că este puțin probabil că Moldova va fi pregătită să semneze vreun acord prevăzut cu Uniunea Europeană la Parteneriatul Estic de la Vilnius”, a declarat europarlamentarul Watson.

Republica Moldova urma să semneze trei acorduri cu Uniunea Europeană, printre care și Acordul de Asociere la Summitul ce urmează să aibă loc în luna noiembrie în capitala Lituaniei.

Povestea de succes a Uniunii Europene a fost afectată negativ de actuala criză politică de la Chișinău, precum și de recentele decizii ale parlamentului care, potrivit oficialilor europeni, subminează democrația și statul de drept.

Graham Watson îndeamnă oficialii de la Chișinău să formeze un guvern funcțional care să asigure principiile democrației.

„Moldova trebuie să formeze un guvern angajat să desfășoare reforme ce garantează democrația, statul de drept și economia de piață”, a spus raportorul Parlamentului European pentru Republica Moldova.

sursa: Moldova.ORG


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/graham-watson-moldova-are-sanse-slabe-sa-semneze-la-toamna-acordul-de-asociere-cu-ue/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19