Select your Top Menu from wp menus

Google, Facebook și alți nerezidenți vor fi obligați să se înregistreze în Moldova

Companiile internaționale care prestează servicii electronice pentru persoanele fizice, cum ar fi Facebook, Google și alți nerezidenți care au diferite aplicații pe teritoriul Republicii Moldova, vor fi obligate să se înregistreze la Serviciul Fiscal de Stat. De asemenea, acestea vor fi obligate să achite TVA aferent acestor servicii. Prevederile se conțin în proiectul politicii bugetar-fiscale pentru anul 2020, transmite IPN.

Potrivit secretarului de stat al Ministerului Finanțelor, Dorel Noroc, obligativitatea de a se înregistra și aplicarea TVA pentru serviciile electronice prestate de agenții economici nerezidenți către populație vor genera venituri suplimentare la buget. Conform calculelor, este vorba despre circa o sută de milioane de lei. „Și doi, ne asigurăm că pe piața Republicii Moldova rezidenții și nerezidenții sunt în același regim exact, regimul în care achită TVA-ul”, subliniază secretarul de stat. Potrivit autorităților, această măsură va asigura o concurență loială între prestatorii de servicii electronice naționali și internaționali prin aplicarea aceluiași tratament fiscal prin prisma achitării TVA la buget.

Conform conceptului prevăzut în proiectul politicii fiscale, compania nerezidentă care prestează servicii electronice persoanelor fizice rezidente urmează să se înregistreze la Serviciul Fiscal de Stat, cu achitarea și declararea trimestrială a TVA pe livrările de servicii în adresa persoanelor fizice rezidente. Procesul de solicitare a codului fiscal, de prezentare a informației privind TVA va putea fi efectuat la distanță, prin intermediul serviciului electronic: E-commerce-VAT office amplasat pe pagina oficială a Serviciului Fiscal de Stat.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/google-facebook-si-alti-nerezidenti-vor-fi-obligati-sa-se-inregistreze-in-moldova/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19