Select your Top Menu from wp menus

Ghimpu îl bănuieşte pe Filat că ar sta în spatele atacurilor de la Registru

Liderul PL, Mihai Ghimpu declară că îl bănuieşte pe Vlad Filatîn cazul pierderii litigiului de către ÎS Registru . Ghimpu in cadrul emisiunii In PROfunzime a venit cu informatii detaliate dintre litigiul dintre Registru si firma Intercomsoft, controlata de milionarul Boris Birstein.

“Eu nu-l acuz pe Filat eu presupun. Eu banuiesc ca Filat a stat in spatele atacurilor de la Registru” a afirmat Ghimpu.
Ghimpu a tinut sa precizeze ca in conformitate cu prevederile contractului litigiile care ar fi putut aparea intre firma lui Birstei si Registru pot fi examinate doar in instantele din Elvetia si nici de cum de cele de la Chisinau.
“Acest contract incheiat de Registru, Ministerul de Economie si Interne cu firma lui Birstein este de pe vremea lui Dodon. Aici in punctul 11 scrie ca litigiile se examineaza in instanta de judecata din Elvetia. A aparut letigiul, ce face Birstein? Ataca nu la Geneva, ci in Paris si SUA. Obtine refuz. Prin intermediul lui Recean pe atunci viceminitrul al MTIC, legalizeaza examineaza acestor litigii la noi. Prima data Ministerul de Externe refuza legalizarea actelor, dupa o luna totul se schimba insa. Recean s-a adresat in judecata fara drept. Birstein vine si cere aici dreptate si obtine 102 milioane si CSJ reduce la 9 milioane de dolari. Astazi conturile de la Registru sunt sechestrate, tot ce vine este luat de Birstein. Daca Ministerul de Externe din start a refuzat sa legalizeze actele, iar dupa o luna le legalizeaza asta inseamna ca a fost dat comanda de sus de la Filat”, a specificat Mihai Ghimpu.

Totodata, liberalul considera ca organelle de drept trebuie sa investigheze acest caz.

sursa: inprofunzime.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/ghimpu-il-banuieste-pe-filat-ca-ar-sta-in-spatele-atacurilor-de-la-registru/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19