Select your Top Menu from wp menus

Ghimpu cere demisia lui Ioniţă

Preşedintele PL, Mihai Ghimpu, a cerut să fie supusă votului propunerea de demisie a preşedintelui Comisiei parlamentare economie, buget şi finanţe, Veaceslav Ioniţă. Solicitarea a fost făcută în cadrul şedinţei Parlamentului din 21 februarie.
„Să fie pusă la vot demisia președintelui Comisiei economie, buget și finanțe, Veaceslav Ioniță. El în loc să monitorizeze ce se întâmplă la Guvern, este părtaș. În plus, joacă la cazino pe banii statului”, a declarat Ghimpu.

Mihai Ghimpu a spus că nu înțelege de ce Procuratura Generală ține în sertar dosarul „cazinourilor” și a cerut audierea procurorului general interimar, propunere care a fost acceptată de plen. „Dacă este vinovat Ghimpu, să fie învinuit Ghimpu. Dacă este vinovat Ioniță, să i se aducă învinuire. Să cunoască lumea”, a declarat Ghimpu.

La rândul său, președintele Legislativului, Marian Lupu, a spus că este de competența președintelui Parlamentului să propună demisia unui președinte de comisie.scrie : trm.md

Potrivit Info-Prim Neo deputaţii Mihai Ghimpu şi Veaceslav Ioniţă s-au atacat reciproc de mai multe ori, pasându-şi vina pentru prejudiciile de circa 6 milioane de lei aduse statului în urma reducerii, în anul 2010, a taxei de cazinou de la 360 la 180 de mii de lei pentru o masă. Amendamentul a fost inclus în lege la propunerea deputatul neafiliat Veaceslav Untilă. Taxă redusă a fost menţinută până în luna februarie 2011, când deputaţii au votat pentru revenirea la taxa iniţială.