Select your Top Menu from wp menus

Gheorghe Papuc – fost ministru de Interne, cu două cas(tel)e de milioane, fii şi nepoţi milionari, şi un hectar de parc, îngrădit ilegal (Ziarul de Gardă)

Gheorghe Papuc, fost ministru de Interne în perioada comunistă, este proprietarul a două case de lux impunătoare, care valorează pe piaţa imobiliară peste 1 mln. USD. Pe când era ministru, Papuc a îngrădit, ilegal, spun autorităţile municipale, peste un hectar de pădure-parc, din vecinătatea celor două imobile. Unul din cei trei fii ai săi, fondator a două firme, este şi el proprietarul unei case de milioane, casă care, anterior, îi aparţinuse tot fostului ministru. Un alt fiu, minor, este proprietarul unui bloc cu trei etaje în centrul Chişinăului, iar un nepot, angajat MAI, deţine şi el o casă de milioane, tot în centrul Capitalei.
Ajuns la vârsta de 59 de ani, fiind şomer din 2009, Gheorghe Papuc se pregăteşte să revină într-o funcţie oficială. După lobby-ul făcut de fostul camarad, Vladimir Voronin, spun surse din cadrul MAI, Papuc urmează să fie ales şef al serviciului de securitate la câteva bănci din Chişinău, bănci care au tangenţă, directă sau indirectă, cu omul de afaceri Ilan Shor. Surse autorizate indică faptul că aceste bănci vor avea un serviciu de securitate comun.

detalii pe zdg.md