Select your Top Menu from wp menus

Gestul adolescentei care vroia să sară   de pe un bloc cu 9 etaje din Orhei nu are nimic  cu jocul morbid rusesc

Incidentul de azi dimineaţă, când o fată de 15 ani se arăta gata să sară de  pe acoperişul unui bloc locativ   cu 9 etaje din apropierea stadionului  orăşenesc, nu are nicio o legătură cu jocul morbid, răspândit pe rețelele de socializare rusești  care, recent, a provocat sinuciderea a doi tineri.

Pe durata zilei de astăzi, adolescenta a fost consiliată psihologic , după care s-a tras concluzia că aceasta, mai degrabă, este  deprimată din cauză că mama  nu îi este alături.

Detaliile ne-au fost relatate de către  ofiţerul de presă al IP Orhei, Diana Maxim, care a mentionat că incidentul a avut un deznodământ fericit, după ce un angajat al poliţiei  a urcat pe acoperiş, strecurându-se, ca şi faţa, printre gratiile despărţitoare. În scurt timp, a coborât de acolo  impreună cu adolescenta pe care a convins-o  să renunţe la gestul disperat.

Fata este orfană, ea locuia la un Centru de plasament din oraşul Orhei  şi îşi făcea studiile la un liceu din localitate. În privinţa ei s-a luat decizia de a o transfera la un alt centru de plasamanet – la Cimișlia, mai aproape de locurile natale.