Select your Top Menu from wp menus

Gazprom a oprit complet livrările către Bulgaria și Polonia / Ungaria anunță că va primi gaze rusești prin Bulgaria, chiar dacă livrările pentru bulgari sunt oprite

Gigantul energetic rus Gazprom a anunțat miercuri că a oprit complet livrările de gaze către Bulgaria și Polonia din cauza că aceste țări nu vor să plătească în ruble, transmite Reuters.

Gazprom a afirmta că livrările vor fi oprite până când plățile vor fi efectuate.

Președintele rus Vladimir Putin a cerut ca țările pe care le consideră „neprietenoase” să accepte un sistem prin care acestea să deschidă conturi la Gazprombank și să plătească pentru importurile de gaz rusesc în euro sau dolari, care vor fi convertite în ruble.

Polonia a declarat în repetate rânduri că nu va plăti pentru gazul rusesc în ruble și a planificat să nu-și prelungească contractul de gaz cu Gazprom după ce acesta va expira la sfârșitul acestui an.

„Plățile pentru gazul furnizat de la 1 aprilie trebuie să fie efectuate în ruble, folosind noile detalii de plată, despre care contrapartidele au fost informate în timp util”, a transmis miercuri Gazprom.

Ungaria va primi gaz rusesc prin Bulgaria, chiar dacă livrările pentru bulgari au fost oprite

Ungaria primește gaz rusesc conform contractului cu Gazprom, prin Bulgaria și Serbia, iar Gazprom a informat Ungaria că transporturile de tranzit prin Bulgaria sunt tratate separat, a declarat miercuri ministrul de externe ungar,

„Vreau să asigur pe toată lumea că stoparea livrărilor de gaze către Bulgaria nu înseamnă o oprire a transporturilor ce tranzitează Bulgaria”, a scris Peter Szijjarto pe pagina sa de Facebook.

Szijjarto a precizat că următoarea obligație de plată a Ungariei pentru gazul rusesc este scadentă la 22 mai, iar țara va transfera plata în euro către Gazprombank, unde suma va fi convertită în ruble.

Livrările de gaze rusești către Bulgaria continuă deocamdată, declarase miercuri dimineață pentru Reuters Vladimir Malinov, directorul executiv al operatorului rețelei de gaze bulgărești Bulgartransgaz.

Furnizare de gaze naturale rusești către Austria continuă fără restricții și nu există niciun indiciu că acest lucru se va schimba, a declarat miercuri dimineață ministrul austriac al energiei, Leonore Gewessler

Întrebată dacă există vreun indiciu că gazul din Rusia ar putea fi întrerupt ca în Polonia sau Bulgaria, Gewessler a spus: „Nu, nu avem astfel de indicii … livrările către Austria rămân fără restricții”. Austria se aprovizionează cu 80% din gazele sale din Rusia.

sursa: hotnews.ro


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/gazprom-a-oprit-complet-livrarile-catre-bulgaria-si-polonia-ungaria-anunta-ca-va-primi-gaze-rusesti-prin-bulgaria-chiar-daca-livrarile-pentru-bulgari-sunt-oprite/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19