Select your Top Menu from wp menus

Gazoductul Ungheni-Chișinău este aproape de finalizare

Magistrala de gaze Ungheni-Chișinău va fi finalizată până la finalul lunii iulie, anunță financialintelligence.ro, fiind respectat planul de execuție anunțat anterior de cei din Transgaz, scrie adevarul.ro.

Încă din luna mai directorul transgaz, Ion Sterian precizase că până la 1 august va fi  gata magistrala de gaze Ungheni-Chișinău, potrivit sursei citate.  

„Până la 1 august 2020 suntem gata să dăm în exploatare conducta Ungheni-Chișinău. La această etapă, prin gazoduct vor putea fi livrate 1,5 mln m3 de gaze pe zi, iar către 1 decembrie vom putea asigura transportarea a 2-3 mln m3 de gaze pe zi. După instalarea stației de comprimare și reglare de la Gherăești, către 1 ianuarie 2021 vom putea transporta în Republica Moldova 4 mln m3 de gaze pe zi”, a spus directorul Transgaz, potrivit sursei citate.   De asemenea, partea română a declarat intenția de a contribui la dezvoltarea sistemului național de distribuție a gazelor, inclusiv prin construcția unei stații de comprimare a gazelor în Republica Moldova

sursa: radiochisinau.md