Select your Top Menu from wp menus

Gazoductul Iaşi-Ungheni, inaugurat în Republica Moldova

După un an de construcţie, gazoductul Iaşi-Ungheni care va asigura interconectarea reţelelor de gaz ale României şi Republicii Moldova, va fi inaugurat miercuri, de Ziua Independenţei Republicii Moldova. Evenimentul se va desfăşura în prezenţa premierului român, Victor Ponta, prim-ministrului moldovean, Iurie Leancă şi a comisarului european pentru Energie, Gunther Oettinger, cei care au şi dat startul lucrărilor acum un an, la Ungheni.

Înainte de ajunge în comuna Zagarancea, unde la amiază va avea loc deschiderea oficială a gazoductului Iași-Ungheni, șeful Executivului de la București, Victor Ponta, împreună cu omologul său moldovean, Iurie Leancă vor vizita la Chișinău, Muzeul Național de Artă, vor depune flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt și vor participa la o ceremonie în timpul căreia vor fi donate 15 automobile din partea Guvernului României.

Construcţia conductei de gaz Iaşi-Ungheni a fost începută acum un an, costul total al proiectului constituind 26 milioane de euro, dintre care 7 milioane de euro grant din partea Uniunii Europene.

Gazoductul cu lungimea totală de 43,2 kilometri, are o capacitate de 1,5 miliarde de metri cubi de gaze, dintre care, iniţial, din România va fi livrat un volum de până la 50 de milioane de metri cubi pe an. De altfel, consumul anual al Republicii Moldova în 2013 a constituit circa un miliard de metri cubi de gaze naturale, fără regiunea transnistreană.

Următoarea etapă a proiectului este construcţia conductei Ungheni-Chişinău pe teritoriul Republicii Moldova şi a gazoductului Oneşti-Leţcani cu Staţia de Comprimare a gazelor pe teritoriul României.

sursa. rfi.ro


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/gazoductul-iasi-ungheni-inaugurat-in-republica-moldova/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19