Select your Top Menu from wp menus

Gabi Balint: „În Moldova, patronii n-au posturi TV la care să se certe”

Gabi Balint, al cărui contract cu federaţia de la Chişinău se va încheia luna viitoare, a povestit de ce finanţatorii de peste Prut nu sunt foarte cunoscuţi.

Mandatul lui Gavrilă Pele Balint (48 de ani) de selecţioner al naţionalei Republicii Moldova s-a încheiat după meciul amical pierdut de basarabeni, vinerea trecută, în Georgia, scor 0-2. Oficial, contractul fostului atacant al Stelei cu federaţia de fotbal de la Chişinău se va încheia în decembrie, dar până atunci, reprezentativa de peste Prut nu mai are programat niciun joc.

Intr-un interviu acordat ieri pentru EVZ, Balint a precizat că nu s-a decis încă dacă va mai continua sau nu ca selecţioner al naţionalei de peste Prut. Totodată, „Găboajă” ne-a împărtăşit câteva din experienţele pe care le-a trăit în cei aproape doi ani cât a lucrat la federaţia de la Chişinău.

EVZ: Gabi, mai rămâi sau nu în funcţia de selecţioner al naţionalei Moldovei?
Gavrilă Pele Balint
: Contractul meu va expira în decembrie. Conducătorii federaţiei de la Chişinău vor să rămân, dar iam anunţat că le voi da răspunsul luna viitoare. Presa de aici a speculat că voi pleca, deoarece am spus că fotbalul basarabean nu are perspective…

Şi nu e adevărat?
Ba da, dar asta nu înseamnă că sunt decis să plec. Ca să nu se mai interpreteze, spun din nou că îmi voi anunţa decizia luna viitoare. E adevărat, este foarte greu ca fotbalul din Moldova să progreseze.

Campionatul intern este slab, mulţi dintre jucătorii care evoluează la echipe din spaţiul ex-sovietic nu sunt lăsaţi de cluburi să vină la naţională… Dar am trăit şi momente frumoase.

Care sunt acestea?
Păi, a fost acea victorie cu Finlanda, care a entuziasmat toată Moldova. De asemenea, mă bucur că suporterii au umplut stadionul la toate meciurile pe care le-am jucat acasă în preliminariile pentru Euro 2012.

Chiar m-a impresionat faptul că fanii mi-au scandat numele după meciul cu Suedia, deşi pierdusem drastic, 1-4. Am avut o relaţie bună şi cu jurnaliştii, prin ei, am încercat să apropii cât mai mult fanii de echipa naţională.

De aceea, majoritatea antrenamentelor le-am efectuat cu public, nu le-am închis. Oricum, jurnaliştii basarabeni sunt mai blânzi decât cei de la noi, nu te fac praf atunci când pierzi (râde).

Dar patronii de cluburi se ceartă pe la emisiunile televizate?
Nu, pentru că n-au posturi TV la care să se certe! În Moldova, nu sunt ziare sau televiziuni de sport. Oricum, la ei, publicul nu gustă scandalul. Nu demult, a fost înfiinţată o publicaţie de scandal, care s-a închis însă doar după câteva apariţii, pentru că n-a prins la public.

Dacă nu rămâi pe banca Moldovei, eşti tentat să revii în Liga I?
De ce nu? Chiar am avut două propuneri de la echipe din ţară, nu spun care, pentru că au acum antrenori. Le-am transmis conducătorilor că vorbim în decembrie, dacă nu-mi voi prelungi actualul angajament.

BILANŢ

A câştigat 9 puncte în 10 meciuri

Gabi Balint a devenit selecţionerul Moldovei în ianuarie 2010 şi a condus naţionala în preliminariile pentru Euro 2012. Basarabenii au terminat penultimii în clasamentul Grupei E, cu 9 puncte din 10 jocuri.

Moldova a câştigat, acasă, cu Finlanda şi ambele jocuri cu „lanterna roşie” San Marino. În rest, a pierdut cu Olanda, cu Suedia, cu Ungaria, precum şi returul cu finlandezii. „Aş fi vrut să reuşim mai mult”, ne-a mărturisit ieri Balint.

Citiţi mai mult: Gabi Balint: „Patronii n-au posturi TV la care să se certe” – Fotbal extern > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/gabi-balint-patronii-n-au-posturi-tv-la-care-sa-se-certe-954083.html#ixzz1drBUDSYx
EVZ.ro

Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/gabi-balint-in-moldova-patronii-n-au-posturi-tv-la-care-sa-se-certe/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19