Select your Top Menu from wp menus

Funcţionari de la Primăria Chişinău, cercetaţi penal. Dosarul este unul „artifical” – le ia apărarea Chirtoacă

Mai mulţi funcţionari din cadrul Primăriei Chişinău vor fi cercetaţi penal. Aceştia sunt acuzaţi de Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţie (CCCEC) că şi-au depăsit atribuţiile de serviciu.
Potrivit CCCEC, funcționarii urmează să fie audiați în cadrul unui dosar penal, pentru că au semnat actele privind recepționarea și darea în exploatare a unui bloc locativ, ce nu corespunde cerințelor tehnice, screi trm.md

Șeful direcţiei Urmărire Penală CCCEC, Bogdan Zumbreanu a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că au fost sesizați în baza unei plângeri a locatarilor blocului. Zumbreanu a spus că, la un an de la darea în exploatare a blocului de locuit, mai multe apartamente nu au fost conectate la rețelele de apă, gaz, lumină.
Dacă vor fi găsite vinovate, persoanele responsabile riscă să facă închisoare de la 6 la 10 ani.

Primarul capitalei Dorin Chirtoacă a luat apărarea viceprimarului Nicolae Grozavu, acuzat împreună cu alți funcționari de la primărie că ar fi dat autorizație de exploatare unui bloc care nu îndeplinește normele legale, scrie europalibera.org

Chirtoacă a spus că dosarul este ”artificial” și că primăria nu are nimic de-a face cu conflictul dintre locatarii blocului de la Ciocana și cei care l-au construit.

Viceprimarul Grozavu a respins acuzația de depășire a atribuțiilor de serviciu, spunând că „Un grup de locatari umbla pe aici în genunchi pentru ca blocul să fie recepţionat mai repede. Este o încercare de a transfera un conflict intern pe seama Primăriei”, s-a apărat Nistor Grozavu.